Klantverhalen en reviews van Welkers Notarissen

Eric van Wensveen is al ruim 20 jaar klant bij Welkers Notarissen

Klantverhaal

4 minuten leestijd

Deel dit bericht

Eric van Wensveen is zonder twijfel een toegewijde klant van Welkers Notarissen. Al sinds 2000 bezoekt hij zo’n één keer per jaar het kantoor om niet alleen te tekenen voor het heden, maar ook voor de toekomst. Of het nu gaat om het opstellen van testamenten of het regelen van schenkingen op papier, hij vertrouwt al ruim 20 jaar op de expertise van Welkers Notarissen.

Wat maakt dat hij blijft terugkomen bij Welkers Notarissen? Over dat én meer vertelt hij in dit interview.

Erfenis schoonmoeder

De allereerste ontmoeting tussen Welkers Notarissen – toen nog Wardenaar & Korvezee – en Eric vond plaats in 2000. “Ik was een tijdlang secretaris van de raad in onze kerk. En toen de leden besloten nieuwe statuten en een kerkelijk reglement op te stellen, werkte ik samen met Franck Wardenaar, voormalig eigenaar van Welkers Notarissen, aan dit project. Hij was destijds al de notaris van de kerk. En zijn persoonlijke en professionele aanpak sprak me meteen aan,” vertelt Eric.

Een jaar later had Eric weer een notaris nodig en dacht hij onmiddellijk aan het notariskantoor van Franck Wardenaar. Eric: “In 2001 overleed vrij plotseling mijn schoonmoeder, en mijn schoonvader moest de erfenis regelen. Omdat ik positieve ervaringen had met Franck Wardenaar, stelde ik voor om daarheen te gaan. Franck heeft ons toen uitstekend geholpen met advies over de afwikkeling en het opstellen van een nieuw testament voor mijn schoonvader.

Van testamenten en schenkingen, tot advies over onderneming

Franck Wardenaar gaf op een gegeven moment het stokje over aan Niels Welkers, die dezelfde expertise en kwaliteit meebracht als Franck. “Een andere, maar ook fijne persoonlijkheid. Hij adviseerde over aanpassingen in onze testamenten en wees ons op de voordelen van het opstellen van levenstestamenten. Daarnaast begeleidde hij ons bij diverse notariële zaken, waaronder schenkingen op papier aan onze zoon en dochter”, vertelt Eric.

En daar bleef het niet bij. Hij vervolgt: “In 2016 werd duidelijk dat mijn schoonvader niet lang te leven had. Hoewel ik al langere tijd verantwoordelijk was voor zijn belastingzaken, kwam hij in zijn laatste dagen op aarde met het verzoek of ik als executeur zijn testament wilde regelen. Je zegt dan snel ‘ja’, maar het leek mij ook wel goed om even contact met Niels op te nemen. Slechts Een paar uur later stond Niels al voor de deur van mijn schoonvader met een gewijzigd en geüpdatet testament. Enkele dagen later overleed mijn schoonvader, en was ik erg blij met Niels zijn hulp.”

Van kinderen tot schoonfamilie

Door Niels zijn positieve inbreng, werd Welkers Notarissen ook het notariskantoor van Eric zijn zwagers en schoonzussen én kinderen. “Toen onze dochter een huis kocht, stond Niels direct voor haar klaar, ondanks dat ze in Utrecht woont. Voor onze zoon in Duitsland, waar de regels voor schenkingen anders zijn, gaf hij ook waardevol advies. Ik plaag Niels wel eens met een titel van internationaal notaris!”, vertelt Eric lachend.

Ook voor zijn onderneming was Niels onlangs van grote waarde. Eric: “Ik werk een paar jaar als zzp’er, en collega zzp’ers adviseerden mij om een BV op te richten vanwege de voordelen die dat met zich meebrengt. Ik had behoefte aan goed advies en besprak met Niels of het zinvol zou zijn om over te stappen van zzp naar bv. Uiteindelijk heb ik besloten om niet te veranderen. Dat besluit is gebaseerd op goed advies in plaats van op onderbuikgevoel. Dus ook op zakelijk gebied kun je terecht bij Welkers Notarissen.”

Notariële zaken op een rij

  • Regelen van de erfenis (schoonmoeder én later ook schoonvader)
  • Opstellen van (levens)testamenten
  • Begeleiding bij aankoop huis (dochter)
  • Advies en opstellen akten over schenkingen op papier in Nederland (dochter) en Duitsland (zoon)
  • Zakelijk advies over financiële en juridische consequenties rechtsvorm van adviesbureau.

Welkers Notarissen is makkelijk benaderbaar

De samenwerking met Welkers Notarissen bevalt Eric uitstekend: “Ik ervaar het als heel prettig. Ze zijn makkelijk benaderbaar, enthousiast en denken goed met ons mee. Als ik een vraag heb, bellen of mailen ze mij vrijwel direct terug. Ze nemen de tijd om zaken grondig door te nemen en mij uiteindelijk van advies te voorzien.”

Teken voor de toekomst

Welkers Notarissen staat voor een heldere werkwijze, betrokken specialisten en een complete dienstverlening. Hoe ervaart hij dit?

Heldere werkwijze

Eric: “Ze weten mijn vragen helder te vertalen naar een begrijpelijke, juridisch klinkende vraag. Niet in moeilijke notariële taal, maar heel duidelijk, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo zag Niels een tijdje geleden dat er veranderingen in onze testamenten moesten worden aangebracht. Wat er dan precies moet veranderen, legt hij op een hele begrijpelijke manier uit.”

Betrokken specialisten

Eric: “Bij Welkers Notarissen denken ze echt met je mee. Ze komen zelfs met advies en opmerkingen zonder dat je er specifiek om vraagt.

Complete dienstverlening

Eric: “Je kan bij Welkers Notarissen voor alles terecht. Van testamenten en schenkingen op papier, tot notariële zaken voor ondernemers.”

Negatieve ervaringen? Absoluut niet!

Of Eric Welkers Notarissen dan ook aanraadt aan anderen? “Zeker weten! Mijn schoonfamilie en mijn zoon en dochter zijn klant bij Welkers Notarissen,” sluit Eric enthousiast af.

Ben jij ook op zoek naar een deskundige notaris? Met onze heldere werkwijze en complete dienstverlening helpen we je bij ieder vraagstuk. Van familiezaken tot ondernemen én onroerend goed. Neem voor meer informatie hier vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!

Bekijk alle vragenNeem contact op