Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan een testament laten opmaken. Vele redenen kunnen hierbij een rol spelen. Kom voor je testament dus langs op ons kantoor.

De notaris legt de uiterste wil vast in een notariële akte, het testament. Het belangrijkste is om jouw wensen vast te leggen. Daarnaast adviseert de notaris over belastingen en de mogelijke bepalingen in jouw specifieke situatie. Heb je bijvoorbeeld minderjarige kinderen? Denk dan aan voogdij en bewind. Behoort tot jouw vermogen een onderneming en opvolgers, dan komen in ieder geval de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten aan bod.

Het wijzigen van een testament is op elk moment mogelijk door het maken van een nieuw testament. Elke wijziging of herroeping moet via een notaris geregeld worden. Het vernietigen van een afschrift van een bestaand testament heeft geen rechtskracht, het testament blijft dan gewoon geldig.

Welkers Notarissen is je hierbij graag van dienst.

Heb je een vraag?

Neem contact
op met Merlijn!

Neem contact op

Onze

Specialisten

merel@welkersnotarissen.nl
Schagen & Wieringerwerf
barry@welkersnotarissen.nl
Schagen & Wieringerwerf

Laatste nieuws over

Samenwonen

Bekijk alle artikelen
FamiliezakenNieuws
5 minuten leestijd

Een samengesteld gezin

Heb je een samengesteld gezin (met eigen kinderen, stiefkinderen of zelfs pleegkinderen)? Wie erft er dan van jou volgens de wet, en kun je dit ook anders regelen?

Lees verder

Veelgestelde

Vragen

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Wij hebben samen een woning en ik wil deze graag overnemen. Wat moet ik doen?

Het is ten eerste belangrijk om contact op te nemen met de hypotheekverstrekker, want is de woning voor jou alleen wel financieel haalbaar? Mocht dat niet mogelijk zijn, kun je ook nog kiezen om een nieuwe hypotheek aan te gaan. Wanneer het financiële plaatje compleet is, moet de woning aan jou worden toebedeeld. Daarvoor heb je een notariële akte van verdeling voor nodig. Wij kunnen je helpen met het opstellen hiervan.

Wat is een PEP (Politiek prominent persoon)?

Kan ik mijn kleinkinderen een bedrag nalaten?

Heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!